Handelsplattformen Meta Trader 4

MetaTrader

Handeln online fick ett kraftigt uppsving när MetaTrader 4 introducerades 2005 och småhandlare fick tillgång till samma verktyg och teknik som professionella stora handlare hade.

Meta Trader 4 utveckaldes av MetaQuotes Software som har specialiserat sig på investeringsprogramvara. De viktigaste fördelarna som plattformen erbjöd vid den tiden var att den var gratis, och den gav experimentella versioner med virtuella pengar innan kunden behövde satsa egna pengar. MetaTrader 4-funktionerna är användarvänliga, eftersom alla huvudfunktioner kan utföras med några enkla klick.

Vissa hävdar att den viktigaste funktionen i MetaTrader 4 är tillgängligheten av ett enkelt programmeringsspråk, MQL4, som gav en fin möjlighet för många handlare och utvecklare att skapa ett oändligt antal robotindikatorer och experrådgivare. Terminalen fungerar som ett Windows-kompatibelt program som gör det möjligt för slutanvändaren, utan behov av stora programmeringsfärdigheter, att skriva robotar och skript för att automatisera handelstransaktioner.

Med tiden har dessa tillägg skapat en stor mängd gratis och betalda verktyg och öppnat dörren för utveckling av tusentals strategier, vilket i sin tur har underlättat inträdet av vanliga människor till investeringsvärlden online.

2010 lanserade MetaQuotes den andra generationen av sin mest populära plattform, kallad MetaTrader 5. Icke desto mindre har MetaTrader 4:s lyckade framgång varit ett hinder för spridningen av MT5 och många mäklarföretag har slutat att erbjuda den nyare plattformen efter att handlare avstått från att använda den.