Söker du en CFD mäklare för din kryptohandel?


Image source: Pixabay

Efterfrågan på kryptovaluta har mer eller mindre exploderat de senaste åren och den fortsätter att öka. Allt fler lockas även till att börja med denna typ av handel och därmed uppkommer andra behov.

För att handla med kryptovaluta behöver du antingen en kryptobörs eller CFD mäklare. Många börjar med en kryptobörs då det känns enklare till en början, men även om det finns många börser som erbjuder kryptohandel är det inte alla som tillåter CFD crypto.

CFD betyder Contract For Difference och de behandlar inte enbart crypto, utan alla former av fonder. Fördelen med CFD mäklare är att man inte behöver tänka på de tekniska detaljerna bakom kryptohandeln. Med andra ord behöver man inte lägga tid och energi på att ordna med en särskild plånbok där man förvarar sina coins eller förstå processen bakom blockchain.
 

CFD crypto för den mer erfarne?

För de som är gröna på området med att handla med aktier eller kryptovalutor, kan det vara en god idé att börja med en kryptobörs.
Börja lugnt med lägre summor och lära sig hur de grundläggande stegen sköts i praktiken.
För dig som är mer erfaren kan det vara klokt att titta på CFD-mäklare där du kan hitta alla de viktigaste kryptovalutorna. Många har olika fördelar både när det gäller låga avgifter och många kryptopar.

Dessutom finns det chans att sköta sin handel på olika sätt. Du bör inte välja en CFD-mäklare bara för att den erbjuder dig möjligheten att handla med krypto. Du måste också titta på andra aspekter, till exempel vilka par som finns tillgängliga och vilka avgifter du kan förvänta dig.
 

Hur pass riskbenägen är du?

Hur pass riskbenägen man är beror både på ens personlighet och hur mycket tillgångar man har att handla för på gällande marknad. Du kan välja att handla med antingen hög eller låg risk, men om du inte är fångad av hypen kring kryptovalutor kan det vara klokt att börja med en CFD-mäklare som erbjuder många sätt att hantera din risk.

Med hävstångshandel kan du till exempel öka din potentiella avkastning genom att låna kapital från mäklaren.
Däremot bör du tänka på riskerna med lånet, precis som med alla lån. Om beloppet verkar för stort kan det betyda att du har liten kontroll över dina egna medel.

Det är också viktigt att veta om en viss CFD-leverantör är reglerad eller inte, så att hans kunder skyddas av lagen. Detta ger dig möjligheten att ställa krav på din mäklare om något skulle gå fel.
Dessutom kan du också vara medveten om att CFD crypto inte är tillgänglig i alla länder, så det är viktigt att du kontrollerar om en viss mäklare är tillåten där du bor.


Den här artikeln tillhandahålls endast i informationssyfte.

Fem steg i hur du investerar i utländska valutor


Jun 12 2022

Spara i kryptovaluta


Feb 20 2022

Skillnad på elproducent och elleverantör


Jan 31 2022

Handla Krypto Via Binance

Till Binance

Plus500 recension 2021


Läs mer

AvaTrade recension 2021


Läs mer

Handel med olja

Handel med guld