Använda debetkort som ett handels- och budgetverktyg


Det är viktigt att man utrustar sig med rätt verktyg och tjänster för att underlätta sin handel. De allra flesta vet redan att man behöver ett bra prisverktyg, en mäklare med en heltäckande handelsplattform och gärna även en handelsapp. Utöver det bör man se till att använda verktyg som underlättar andra delar av handeln, exempelvis budgetsättningen.

Och det är där debetkort kommer in i bilden. Dessa kort gör det enkelt att sätta in och ta ut pengar från sin mäklare, samtidigt som du kan skapa en seriös budget. Konstigt nog är denna sortens kort ganska okända inom CFD-handel på nätet, något vi hoppas förändras framöver.

 

Hur fungerar ett debetkort?

Enligt kreditkortsexperterna på Bästakreditkortet.se är ett debetkort:

“Ett debetkort fungerar på många sätt som ett vanligt betalkort fast istället för att koppla det till en storbank öppnar du ett konto hos ett mindre fintechbolag. Har du exempelvis ett lönekonto hos Handelsbanken har du säkerligen ett bankkort kopplat till det kontot, ett debetkort använder du utöver detta "vanliga bankkort".

På samma sätt kopplar du ett debetkort till ett konto som du har kontroll över samt sätter in pengar på. Varje gång du sen använder kortet så dras pengarna omedelbart från det kontot. Fördelen med detta är att du får 100 % kontroll över alla pengar du spenderar och du kan med enkelhet begränsa hur mycket pengar du har tillgång till.”

De flesta av dessa kort är dessutom Visa eller Mastercard vilket innebär att du kan använda dem till att sätta in och ta ut pengar hos din CFD-mäklare. Vidare har dessa debetkort i regel appar med verktyg som kan hjälpa dig ta kontroll över din ekonomi och sätta en budget, vilket innebär en rad fördelar när man handlar CFD:er, forex och annat online.

Det är dessutom mycket enkelt att hantera transaktioner, insättningar och uttag via appen och ofta hanteras insättningar till mäklare omedelbart. På många sätt är det som att kombinera en elektronisk betalningsmetod som PayPal med ett traditionellt bankkort.

 

Lättare att hålla sig till budget

Den främsta fördelen med att använda ett debetkort när man handlar CFD:er är att man får ytterligare ett budgetverktyg och därmed får mer kontroll över sin handel. Som du säkert känner till är det väsentligt att ha en budget när man handlar och investerar i finansiella instrument. Dessvärre erbjuder inga ledande mäklare egna budgetverktyg utan det är något man ansvarar över på egen hand, fördelaktigen med ett debetkort och tillhörande ekonomiapp.

Genom att sätta en budget kopplat till ditt kort kan du begränsa hur mycket du kan och får spendera på CFD-handel, eller andra utgifter för den delen. Dessutom måste du fylla på ditt kort varje gång du vill föra över pengar till din mäklare och därmed krävs det två steg för att fylla på ditt kort, något som många anser hjälper dem begränsa sitt spenderande.

Slutsatsen vi kan dra är helt enkelt att ett debetkort är ett verktyg du kan använda för att skydda dig själv, begränsa de ekonomiska riskerna du tar och se till att du inte spenderar mer än du har råd att förlora.

 

Den här artikeln tillhandahålls endast i informationssyfte.

Fem steg i hur du investerar i utländska valutor


Jun 12 2022

Spara i kryptovaluta


Feb 20 2022

Skillnad på elproducent och elleverantör


Jan 31 2022

Handla Krypto Via Binance

Till Binance

Plus500 recension 2021


Läs mer

AvaTrade recension 2021


Läs mer

Handel med olja

Handel med guld