3 metoder för att fylla på ditt handelskonto


I samband med att nätmäklare (till skillnad från fysiska mäklare) blev standard i branschen i slutet på 90-talet och början på 20-talet, så ökade även antalet tillgängliga betalningsmetoder som mäklarna stödjer. Idag kan man finansiera ett handelskonto på fler sätt än någonsin förr, och som du säkert förstår vill du hitta en mäklare som erbjuder den betalningsmetod du föredrar både för insättningar och uttag.

Använd gärna recensionerna och guiderna på denna hemsida för att hitta en mäklare med stöd för den metod du vill använda. Men först tänkte vi erbjuda en genomgång av de 3 mest populära betalningsmetoderna just nu; så att du kan välja den metod som passar dig bäst.

 

Kredit- eller betalkort

Det råder inget tvivel om att insättningar via kredit- och betalkort är det vanligaste sättet att föra över pengar till ett handelskonto. Så länge du har ett Visa, Mastercard eller populärt kreditkort såsom American Express, kan du snabbt och enkelt sätta in och ta ut pengar från din valda mäklare.

Bankkort

Traditionella bankkort, exempelvis från Handelsbanken eller SEB, är det mest pålitliga sättet att föra över pengar till en nätmäklare. Det är smidigt och enkelt och använder du en av den svenska storbankerna måste du signera varje insättning med bankid, vilket försäkrar högsta möjliga säkerhet.

Kreditkort

Även kreditkort kan användas till att finansiera ett handelskonto. Här är dock valmöjligheterna lite mer begränsade då det inte är att kreditkort som stödjer transaktioner till och från nätmäklare. Vill du hitta ett kreditkort att använda med din mäklare rekommenderar vi att du jämför kreditkort hos en ledande jämförelsesajt.

Trustly – Antalet mäklare som stödjer Trustly har ökat markant på sistone. En av de ledande mäklarna inom detta segment är svenska Skilling. Tillgängligheten är dock begränsad.

Swish – Även antalet mäklare som stödjer Swish har ökat men också här är tillgängligheten begränsad och Skilling är ditt bästa alternativ.

 

Elektronisk betalningstjänst

Många traders föredrar att sköta all handel och alla transaktioner online, utan att blanda in sin personlig bank. Dessa personer brukar föredra etablerade elektroniska betalningsmetoder, dels för att de är säkra men framför allt för att alla transaktioner hanteras omedelbart.

PayPal

Sen 90-talet har PayPal varit en av de ledande betalningsmetoderna i hela världen. Alla transaktioner hanteras via ditt personliga konto som du kan nå från vilken enhet som helst. Därmed är det en smidig men också mycket tillgänglig metod att använda sig av.

Skrill & Neteller

Skrill och Neteller är egentligen två olika betalningstjänster men eftersom företagen numera har slagits ihop har vi valt att samla dem. Det finns idag väldigt få nätmäklare som inte har stöd för Skrill och/eller Neteller. Därmed är det en av de vanligaste metoderna i branschen.

Klarna

Svenska Klarna har tagit finansvärlden med storm de senaste åren och det bör inte komma som en överraskning att fler och fler mäklare har hoppat på Klarna-tåget. I skrivande stund var det en handfull mäklare med stöd för Klarna, men vi räknar med att den siffran kommer stiga.

 

Banköverföring

Givetvis kan man även sätta in pengar till en mäklare med en traditionell banköverföring. Detta är dock en ganska utdaterad lösning då överföringar ofta tar flera dagar att genomföra och dessutom tillkommer det ofta extra avgifter som man slipper med de andra metoderna.

På grund av detta rekommenderar vi inte att du använder banköverföringar om du inte måste.

 

Glöm inte minsta insättningsgränserna

Slutligen vill vi påminna dig om att mäklare har minsta insättningsgränser. Därför behöver du dels hitta en mäklare med den betalningsmetod du vill använda och dels med en insättningsgräns som du har råd med.

 

Den här artikeln tillhandahålls endast i informationssyfte.

Fem steg i hur du investerar i utländska valutor


Jun 12 2022

Spara i kryptovaluta


Feb 20 2022

Skillnad på elproducent och elleverantör


Jan 31 2022

Handla Krypto Via Binance

Till Binance

Plus500 recension 2021


Läs mer

AvaTrade recension 2021


Läs mer

Handel med olja

Handel med guld